(4-6 KİŞİLİK)
Malzemeler
4-6 yassı kadayıf
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt Dondurma
Ceviz
Şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbet için su ve şekeri tencereye
alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın
ve ocaktan alıp soğumaya bırakm. Bir kasede yumurtaları ve sütü
çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika
bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıflar
eleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve
şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin
bir kısmını üzerlerine gezdirin, iri çekilmiş ceviz ve
dondurmayla birlikte servis yapın.