(4-6 KİŞİLİK)

Malzemeler
tatlı tarifleri

4-6 yassı kadayıf
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt Dondurma
Ceviz

Şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakm. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıflar eleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin, iri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV