2 su bardağı irmik
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 yumurta
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Fındık
Hazırlanışı
Hamuru için gerekli
malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan
parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. Hamurdan 8 cm. çapında
yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz
fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 6 cm.’lik kalıplarla
tekrar daireler yapıp, ortalarını da daha küçük bir kalıpla ya
da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun. Çemberleri
dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri
kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya
bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk
şerbeti döküp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.