(6-8 KİŞİLİK)
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Şerbeti için
1.5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Yumurtaları derin
bir kapta çırpın. Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta
unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip
çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağladığınız fırın
kabına karışımı aktarın. Önceden ısıttığınız 170
dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti için su ile şekeri
kaynatın. Şerbet soğuyunca sıcak tadının üzerine gezdirin.
Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün. Şerbeti çeken
tatlının üzerini krem şantİ ile kaplayın. Fındık ve nane
yaprağı İle süsleyerek servis yapın.