(6-8 KİŞİLİK)

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı galeta unu
tatlı tarifleri1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçeği yağı

Şerbeti için
1.5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Hazırlanışı

Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağladığınız fırın kabına karışımı aktarın. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Şerbet soğuyunca sıcak tadının üzerine gezdirin. Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün. Şerbeti çeken tatlının üzerini krem şantİ ile kaplayın. Fındık ve nane yaprağı İle süsleyerek servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV