(10 KİŞİLİK)
Hamuru için
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un hamuru açmak için
250 gr buğday nişastası
İç harcı için
500 gr ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
350 gr tereyağı
Şerbeti için
1 kg toz şeker
1 litre su
Hazırlanışı
Yumurta sanlarını büyük bir hamur
yoğurma kabında hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı
ve karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Yavaşça unu ekleyip
karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar
yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz
büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Üzerlerini nemli bir bezle
kapatıp 30 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi nişasta ile ince açın
ve yufkanın her yerine ceviz serpin. Dikkatli bir şekilde hamuru
tekrar oklavaya sarın ve iki elinizle karşılıklı uçlardan tutup
ortaya doğru büzün. Şeklini bozmadan oklavadan çıkarıp dörder
cm aralıklarla kesip yağlanmış fırın tepsisine boşluk
bırakmadan dizin. Fırını 190 derecede ısıtın. Tereyağını
bir tencerede köpürene kadar eritin. Üzerinden köpüklerini alın
ve sıcak olarak hamurların tamamını kaplayacak şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp içinin pişmesini
sağlayıp. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye
alıp 10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun.
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk
şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerine kapatıp 1-2 saat bekletin.
Servis yapın.