8 KİŞİLİK

helva tatlılarıMalzemeler
200 gr. tereyağı
80 gr. dolmalık fıstık
200 gr. irmik
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. kaymak
Antep fıstığı

Hazırlanışı

Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1- 2 dakika kavurun. İrmiği İlave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 10-15 dakika dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Related Posts:

  • Fındıklı Un Helvası Malzemeler 250 gr. tereyağı 2 su bardağı beyaz un Şertbeti için 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Fındık Hazırlanışı Şerbeti için su ve toz şekeri bir s… Read More
  • Cevizli Bülbül Yuvası Malzemeler 3 yemek kaşığı yoğurt 250 gr. Tereyağı 1 tatlı kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı un Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri … Read More
  • Badem Tatlısı Malzemeler 3 ad. yumurta 250 gr. toz badem 100 gr. rendelenmiş Hindistan cevizi 125 gr. pudra şekeri 100 gr. irmik Yarım portakalın kabuğu Şerbeti için 500 gr. toz şeker 500 ml. su Yarım limonun s… Read More
  • Susam Helvası Malzemeler 1 su bardağı susam 1,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede toz şekerini ara ara karıştırarak eritin. Şeker erir erim… Read More
  • Bursa Cevizli Lokumu Malzemeler 2 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı kuru maya 2 kesme şeker 5,5 su bardağı un Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tutam tuz İç harç için 100 g ceviz 1 çay kaşığı tarçın 1,5 çay kaşığı yenib… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV