8 KİŞİLİK
200 gr. tereyağı
80 gr. dolmalık fıstık
200 gr. irmik
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. kaymak
Antep fıstığı
Hazırlanışı
Tereyağını derin bir tencereye alın.
Fıstıkları ilave edip 1- 2 dakika kavurun. İrmiği İlave edip
kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli
karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri
kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş
döküp hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü
tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını
kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 10-15 dakika
dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik
helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak
yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın.
Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve antep fıstığı
ile süsleyerek servis yapın.