tatlı tarifi8 KİŞİLİK

Malzemeler
1 kg. kabuğu soyulmuş balkabağı
2 su bardağı toz şeker 1 çay bar dağı tahin
1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi


Hazırlanışı

Kabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabaklan yerleştirin. Üzerine toz şekeri gezdirin. Uzerini kapatarak buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine tahin gezdirin. Ceviz ile süsleyip servis edin.

Related Posts:

  • Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf Tatlısı Tarifi (4-6 KİŞİLİK) Malzemeler 4-6 yassı kadayıf 2 yumurta Yarım çay bardağı süt Dondurma Ceviz Şerbeti için 2.5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Kızartmak için 1 su bard… Read More
  • Nevzine Tatlısı Tarifi (8-10 KİŞİLİK) Malzemeler 1 kg un 1 yumurta 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı tahin 1 su bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı sirke 2 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı süt 200 gr tereyağı Şerb… Read More
  • Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi (4 KİŞİLİK) Malzemeler 8 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı yağsız süt 3 yemek kaşığı esmer şeker 2 yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı hindistan cevizi Üzeri için … Read More
  • Hayrabolu Tatlısı Tarifi 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr tuzsuz peynir 3 yumurta 2 su bardağı un File badem Yarım su bardağı irmik 1 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için 4 su bardağı su … Read More
  • Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi (8 KİŞİLİK) Malzemeler 4 sarı elma 4 yemek kaşığı toz şeker 8 kare bisküvi Krema için 750 ml. süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tereyağı İ… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV