6-8 KİŞİLİK
TATLI TARİFLERİ
Malzemler
4 yufka
50 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı toz tarçın

İç harcı için
50 gr. tereyağı
1 su bardağı kabuksuz badem
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı badem esansı
Yarım su bardağı pudraşeker
1 yemek kaşığı gülsuyu

Hazırlanışı
Tereyağını eritin. Bademi mutfak robotunda ince çekin. Yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış yumurta, badem esansı, tereyağı ve gül suyunu bademe ekleyip yoğurun. 10 dakika buzdolabında bekletin. Yufkaların her birinin üzerine tereyağı sürüp ikiye katlayın. İkiye katlanmış yufkaların uçlarına badem ezmesinden yerleştirin. Ucundan kıvırarak sıkıca sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yuvarlak olacak şekilde sarın. Yumurta ve tarçını çırpın. Ruloların üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV