6-8 KİŞİLİK
Malzemler
4 yufka
50 gr.
tereyağı
1
yumurta
1 çay kaşığı toz
tarçın
İç harcı için
50 gr. tereyağı
1 su bardağı kabuksuz
badem
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı
badem esansı
Yarım su bardağı
pudraşeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı
Tereyağını
eritin. Bademi mutfak robotunda ince çekin. Yumurta sarısını
çırpın. Çırpılmış yumurta, badem esansı, tereyağı ve gül
suyunu bademe ekleyip yoğurun. 10 dakika buzdolabında bekletin.
Yufkaların her birinin üzerine tereyağı sürüp ikiye katlayın.
İkiye katlanmış yufkaların uçlarına badem ezmesinden
yerleştirin. Ucundan kıvırarak sıkıca sarın. Diğer yufkaları
da aynı şekilde hazırlayıp yuvarlak olacak şekilde sarın.
Yumurta ve tarçını çırpın. Ruloların üzerlerine fırça
yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 30 dakika
kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.