6 KİŞİLİK
Malzemeler
6 armut
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 yemek kaşığı file badem
Nane yaprağı
Hazırlanışı
Armutların
kabuklarını soyun. 2 su bardağı suyu kaynatın. Armutları bu
suda 10 dakika haşlayın. Armutları kevgir ile süzüp suyunu
ayırın. Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte,
şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak
pişirin. Ayırdığınız armut suyunu ilave edip hızlıca
karıştırarak kaynatın. Tarçını ilave edin. Armutları ekleyip
ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalıncaya kadar
yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın.
Üzerine File badem serpip, nane yaprağı ile süsleyerek servis
yapın.