6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
8 baklava yufkası
4 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı ılık su
4-5 elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 2
yemek kaşığı bal ve suyu bir kabda karıştırın. Dörtgen bir
fırın kabının içini yağlayın. Baklava yufkalarının aralarına
ballı suyu sürüp üst üste gelecek şekilde dizin. En üst gelen
yufkaya da bal sürüp ince dilimlenmiş elmaları üst üste gelecek
şekilde üzerine yerleştirin. Tarçın ve kalan balı karıştırıp
1 yemek kaşığı su ilave ederek inceltin. Elmaların üzerine
sürün. Üzerine şeker gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.