6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
8 baklava yufkası
4 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı ılık su
4-5 elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 2 yemek kaşığı bal ve suyu bir kabda karıştırın. Dörtgen bir fırın kabının içini yağlayın. Baklava yufkalarının aralarına ballı suyu sürüp üst üste gelecek şekilde dizin. En üst gelen yufkaya da bal sürüp ince dilimlenmiş elmaları üst üste gelecek şekilde üzerine yerleştirin. Tarçın ve kalan balı karıştırıp 1 yemek kaşığı su ilave ederek inceltin. Elmaların üzerine sürün. Üzerine şeker gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV