Malzemeler
600 gr böğürtlen
50 gr toz şeker
240 ml krema
12 dilim tost ekmeği
Üzeri için
Pudra şeker
Hazırlanışı
Böğürtlenlerin yarısını geniş
bir kaseye alın. Şekeri ilave edip püre kıvamına gelinceye kadar
blenderdan geçirin. Kremayı geniş bir kaseye alın ve hafif
katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Ekmeklerden yuvarlak bir kalıp
yardımıyla servis bardaklarınızın boyutlarında parçalar kesin.
Bardakların tabanına birer parça ekmek yerleştirin. Üzerlerine
sırasıyla krema ve böğürtlen kreması ekleyin. Tüm malzeme
bitinceye kadar aynı işlemi aynı sıralama ile tekrarlayın.
Tatlıları buzdolabında bir saat dinlendirin. Üzerlerini kalan
böğürtlenler ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.