6 KİŞİLİK

Malzemeler

Tabanı için
Yarım paket yulaflı bisküvi
25 gr. tereyağı
300 gr. krem peynir
100 gr. toz tatlandırıcı
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
Light krem şanti
Yarım su bardağı light süt
Frenk üzümü
Taze nane

Hazırlanışı

Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat soğutun. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krem şanti döküp frenk üzümü ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV