6 KİŞİLİK
Malzemeler
Tabanı için
Yarım paket yulaflı bisküvi
25 gr. tereyağı
300 gr. krem peynir
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
Light krem şanti
Yarım su bardağı light süt
Frenk üzümü
Taze nane
Hazırlanışı
Bisküvileri
ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere
ekleyin ve muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak
paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice
çırpın. Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip
karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve
160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından
çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat
soğutun. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın.
Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krem şanti döküp
frenk üzümü ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.