6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
3 ayva
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya

Tabanı için
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su

Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 parça damla sakızı
tatlı tarifleri
Sos için
1 paket çikolatalı sos
1 paket bitter çikolatalı sos
4 su bardağı süt

Süslemek için
File badem
Toz Antep fıstığı
Taze meyve

Hazırlanışı

Ayvaları soyup küp küp doğrayın ve bir kaba şeker, su, vanilya ile birlikte koyun. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Elinizdeki peksimetleri dörtgen bir kalıbın içine tek sıra şeklinde dizin. Toz şekeri tencerede eritin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su bardağı suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin üzerine gezdirerek dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un, seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılnıncaya kadar çırpın. Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak şekilde dökün. Çikolata soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV