6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
3 ayva
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya

Tabanı için
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su

Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 parça damla sakızı
tatlı tarifleri
Sos için
1 paket çikolatalı sos
1 paket bitter çikolatalı sos
4 su bardağı süt

Süslemek için
File badem
Toz Antep fıstığı
Taze meyve

Hazırlanışı

Ayvaları soyup küp küp doğrayın ve bir kaba şeker, su, vanilya ile birlikte koyun. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Elinizdeki peksimetleri dörtgen bir kalıbın içine tek sıra şeklinde dizin. Toz şekeri tencerede eritin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su bardağı suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin üzerine gezdirerek dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un, seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılnıncaya kadar çırpın. Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak şekilde dökün. Çikolata soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Related Posts:

  • Kavunlu Sütlaç Tarifi (4-6 KİŞİLİK) Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı salep 5 su bardağı süt 1 kavun 1 su bardağı toz şeker Süslemek için Kavun parçaları Hazırlanışı Pirinci üzerini geçecek kadar suyla bir… Read More
  • İncir Uyutması Taltısı Tarifi (4 KİŞİLİK) Malzemeler 400 mt süt 100 gr kuru incir 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım ceviz İnce çekilmiş Antep fıstığı Hazırlanışı Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın… Read More
  • Karamelli Muhallebi Tarifi 6 KİŞİLİK Malzemeler Karamel için 8 yemek kaşığı toz şeker Muhallebi için 1 yumurta litre süt 3 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı toz şeker parça ince dövülmüş damla sakızı Hazırlanışı Karamel içi… Read More
  • Bayram Bonbonları Tarifi 8-10 KİŞİLİK Malzemeler 500 gr. ceviz içi 2 su bardağı pudra şeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 yumurta akı 100 gr. kadayıf 30 gr. tereyağı Hazırlanışı Cevizleri mutfak robotunda çekin. Pudra şeker, limon k… Read More
  • Kivili Kup Tarifi (6-8 KİŞİLİK) Malzemeler 4 kivi 1 litre süt 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Portakal peltesi için 3 su bardağı portakal suyu 1 su barda… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV