6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Tabanı için
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 parça damla sakızı
Sos için
1 paket çikolatalı sos
1 paket bitter çikolatalı sos
4 su bardağı süt
Süslemek için
File badem
Toz Antep fıstığı
Taze meyve
Hazırlanışı
Ayvaları soyup küp küp doğrayın ve bir kaba şeker, su, vanilya
ile birlikte koyun. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Elinizdeki peksimetleri dörtgen bir kalıbın içine tek sıra şeklinde
dizin. Toz şekeri tencerede eritin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su bardağı
suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin
üzerine gezdirerek dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu
süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un,
seker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında
pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın
ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılnıncaya kadar çırpın.
Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak şekilde dökün. Çikolata
soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın.
Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine
dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile
kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file
badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.