8 KİŞİLİK
125 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Frambuaz
Pudra şekeri
Sos için
200 ml. krema 250 gr. bitter çikolata
Hazırlanışı
Tart hamurunu hazırlamak için
tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştırın. Un,
vanilya ve kabartma tozunu ilave edip hamuru tezgaha alarak yoğurun.
Tezgahı unlamayı unutmayın. Yoğurduğunuz hamuru streç folyo ile
kaplayıp 30 dak. buzdoLabında dinlendirin. Dikdörtgen şeklinde
bir kalıbını yağlayın. Buzdolabında dinlenen hamuru kalıbın
içine yayın ve çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Soğuması
için tezgaha alın. Bir tencerede kremayı ısıtın. Isındıktan
sonra ocaktan alın ve çikolatayı ilave edin. Çikolata iyice
eriyene kadar karıştırın. Oluşan karışımı tartınızın sosu
olarak üzerine dökün. Frambuazları tartınızın üzerine
yerleştirip soğuması için tezgaha alın. Tartınız ılınınca
buzdolabına alıp birkaç saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri
serpin.
Afiyet olsun.