6 KİŞİLİK
Malzemeler
2-3 haşlanmış patates
10 yemek kaşığı un
100 gr. tereyağı 150 gr. kavurma
1 çay bardağı süt veya su
20 gr. yaş maya
3 yumurta
1 demet maydanoz
Susam
Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri püre haline
getirin. Unu kabın içine alıp ortasını havuz şeklinde açın.
Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edin. Hamuru yoğurumaya
başlayın. Bu sırada yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz
patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur yoğurmaya devam
edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 15-20
dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya
ayırın. Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde
açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin. Karenin bir köşegeni
boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli
verin. Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında
pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.