6 KİŞİLİK
Malzemeler
2-3 haşlanmış patates
10 yemek kaşığı un
100 gr. tereyağı 150 gr. kavurma
1 çay bardağı süt veya su
20 gr. yaş maya
3 yumurta
1 demet maydanoz
Susam

Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri püre haline getirin. Unu kabın içine alıp ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edin. Hamuru yoğurumaya başlayın. Bu sırada yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin. Karenin bir köşegeni boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin. Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.



POPÜLER YAZILAR

ARŞİV