6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
İç harcı için
300 gr. kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
3 salçalık kırmızıbiber
Hazırlanışı
Hazırlayacağınız iç harc için,
soğan ve biberleri kıyın. Zeytinyağını tavaya döküp ısıtın.
Peşine biberi ve soğan ilave edip 2-3 dak. kavurun. Kıymayı
tavaya ilave edipe kavurmaya devam edin. Yaş mayayı bir kaba alın.
Ilık suyu ilave edip mayayı eritin. Tuz, ayçiçek yağı, yumurta,
şeker, ılık süt ve ayçiçek yağını kaba ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın.
Bunları yemek tabağı büyüklüğünde açıp beserli iki grup
olacak şekilde aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste
dizin. İlk gurubu yuvarlak bir fırın tepsisinin boyutlarında
açın. İkinci grubu biraz daha geniş açın. Birinci parçayı
yağlamış olduğunuz tepsiye yayın. Üstüne kıyma harcını
ilave edin. İkinci parçayı harcın üstüne koyun. Kenarlarına
burgu şekli vererek iki hamur parçasını birbirne yapıştırın.
Üzerine renk alması için yağ sürün ve kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.