6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
börek tarifleri1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için
300 gr. kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
3 salçalık kırmızıbiber

Hazırlanışı
Hazırlayacağınız iç harc için, soğan ve biberleri kıyın. Zeytinyağını tavaya döküp ısıtın. Peşine biberi ve soğan ilave edip 2-3 dak. kavurun. Kıymayı tavaya ilave edipe kavurmaya devam edin. Yaş mayayı bir kaba alın. Ilık suyu ilave edip mayayı eritin. Tuz, ayçiçek yağı, yumurta, şeker, ılık süt ve ayçiçek yağını kaba ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bunları yemek tabağı büyüklüğünde açıp beserli iki grup olacak şekilde aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. İlk gurubu yuvarlak bir fırın tepsisinin boyutlarında açın. İkinci grubu biraz daha geniş açın. Birinci parçayı yağlamış olduğunuz tepsiye yayın. Üstüne kıyma harcını ilave edin. İkinci parçayı harcın üstüne koyun. Kenarlarına burgu şekli vererek iki hamur parçasını birbirne yapıştırın. Üzerine renk alması için yağ sürün ve kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.  


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV