6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
1 litre süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
45 gr. tereyağı
Hindistan cevizi
Fındık
Hazırlanışı
Unu 7-8 dak kavurmak için teflon tava
alıp kavurun. Tencerede kavurmuş olduğunuz unu ılıklaşması
için ocaktan alın. Sütü una alıştırmak için yavaşça ilave
edip iyice karıştırın. Karışıma şekeri ekleyip koyulaşana
kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave
edin varsa mikserle 15 dak. çırpın. Bir tepsiye bol Hindistan
cevizi serpin. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı tepsiye dökün ve
üzerini düzleyin. Düzlemek için bir kaşığın tersini
kullanabilirsiniz.. Buzdolabında 120dak. bekletin. Tepsideki tatlıyı
servis etmeden önce küçük kareler haline getirin ve Hindistan
cevizine bulayıp yuvarlayın. Üzerlerine fındıkları batırın.
Afiyet olsun