6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
1 litre süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
45 gr. tereyağı
Hindistan cevizi
Fındık

Hazırlanışı
Unu 7-8 dak kavurmak için teflon tava alıp kavurun. Tencerede kavurmuş olduğunuz unu ılıklaşması için ocaktan alın. Sütü una alıştırmak için yavaşça ilave edip iyice karıştırın. Karışıma şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin varsa mikserle 15 dak. çırpın. Bir tepsiye bol Hindistan cevizi serpin. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı tepsiye dökün ve üzerini düzleyin. Düzlemek için bir kaşığın tersini kullanabilirsiniz.. Buzdolabında 120dak. bekletin. Tepsideki tatlıyı servis etmeden önce küçük kareler haline getirin ve Hindistan cevizine bulayıp yuvarlayın. Üzerlerine fındıkları batırın.

Afiyet olsun

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV