6 KİŞİLİK

Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
pide tarifleri1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
Bir kaba maya, su, süt ve şekeri alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Kabın içine yağ, tuz ve unu ilave edip yoğurun. Oluşan hamur ele yapışmayana kadar un ilave edin. Üzerini örterek 60 dk. Mayalanması için bir kenarda bekletin. Peynirleri ve yağı bir kasede karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp avucunuzla bastırarak yuvarlak açın. Kenarlardan biraz boşluk bırakarak peynir karışımını yuvarlak hamurların üzerlerine bir miktar yayın. Kenarları üzerine doğru kapatın. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp peynirlerin üzerine ilave edin. Yumurta sarısını pide hamurlarının kenarlarına sürün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Süsleme için üzerlerine kırmızı pul biber gezdirin.
Afiyet olsun.



POPÜLER YAZILAR

ARŞİV