6 KİŞİLİK
Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
1 su bardağı lor peyniri veya beyaz
peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Bir kaba maya, su, süt ve şekeri alıp
maya eriyinceye kadar karıştırın. Kabın içine yağ, tuz ve unu
ilave edip yoğurun. Oluşan hamur ele yapışmayana kadar un ilave
edin. Üzerini örterek 60 dk. Mayalanması için bir kenarda
bekletin. Peynirleri ve yağı bir kasede karıştırın. Hamurdan
parçalar koparıp avucunuzla bastırarak yuvarlak açın.
Kenarlardan biraz boşluk bırakarak peynir karışımını yuvarlak
hamurların üzerlerine bir miktar yayın. Kenarları üzerine doğru
kapatın. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin.
Tereyağını küçük parçalara ayırıp peynirlerin üzerine ilave
edin. Yumurta sarısını pide hamurlarının kenarlarına sürün.
180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Süsleme
için üzerlerine kırmızı pul biber gezdirin.
Afiyet olsun.