6 KİŞİLİK
Malzemeler
Keki için
160 gr. badem unu
4 yumurta akı
80 gr. fındık unu
2 çay bardağı pudra şekeri
Dolgusu için
250 gr. beyaz çikolata
Kırmızı meyveli sos
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr. frambuaz
125 gr. böğürtlen
125 gr. yaban mersini
Üzeri için
Kiraz
Frambuaz
Böğürtlen
Yaban mersini
Hazırlanışı
Derin bir kabda yumurta akları ve
pudra şekerini iyice karıştırın. Fındık ve badem unlarını
kaba ekleyin. Büyüklükleri aynı olan kelepçeli iki fırın
kabının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı kaplara eşit olacak şekilde
paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif
pembeleşinceye kadar pişirin. Dolgusunu hazırlamak için kremayı
ısıtın. Kremayı ocağın üstünden alıp beyaz çikolatayı
ekleyin. Tamamen eriyen çikolatayı buzdolabında 20 dakika
dinlendirin. Krema soğuyunca 2-3 dakika karıştırın. Kırmızı
meyveli sos için meyvelerin yarısını pudra şekeriyle birlikte
blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Kekin birinci
katına kırmızı meyveli sosu sürün ve beyaz çikolatalı kremayı
üzerine yayın. Artan meyvelerden kremanın üzerine dizip çok az
daha krema sürün. İkinci keki üzerine kapatın. Üzerine kremadan
yayıp meyvelerle süsleyin.
Afiyet olsun.