6 KİŞİLİK

Malzemeler

Keki için
160 gr. badem unu
4 yumurta akı
80 gr. fındık unu
2 çay bardağı pudra şekeri

Dolgusu için
250 gr. beyaz çikolata
pasta tarifleri200 ml. krema

Kırmızı meyveli sos
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr. frambuaz
125 gr. böğürtlen
125 gr. yaban mersini

Üzeri için
Kiraz
Frambuaz
Böğürtlen
Yaban mersini

Hazırlanışı
Derin bir kabda yumurta akları ve pudra şekerini iyice karıştırın. Fındık ve badem unlarını kaba ekleyin. Büyüklükleri aynı olan kelepçeli iki fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Hazırlamış olduğunuz karışımı kaplara eşit olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Dolgusunu hazırlamak için kremayı ısıtın. Kremayı ocağın üstünden alıp beyaz çikolatayı ekleyin. Tamamen eriyen çikolatayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Krema soğuyunca 2-3 dakika karıştırın. Kırmızı meyveli sos için meyvelerin yarısını pudra şekeriyle birlikte blenderdan pürüzsüz hale gelinceye kadar geçirin. Kekin birinci katına kırmızı meyveli sosu sürün ve beyaz çikolatalı kremayı üzerine yayın. Artan meyvelerden kremanın üzerine dizip çok az daha krema sürün. İkinci keki üzerine kapatın. Üzerine kremadan yayıp meyvelerle süsleyin.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV