8 KİŞİLİK
Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un
Harcı için
200 gr. sucuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Süsleme için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı
Un, maya, tuz ve şekeri bir kapta
karıştırın. Su, süt, yağ, yoğurt ve sirkeyi ilave edin ve
yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayana kadar un ilavesi
yapın. Hazır olunca üzerini bir bezle örtüp 1 saat mayalandırın.
Sucuğu küp küp doğrayın. Domateside kabuğunu soyuduktan sonra
sucuk gibi küp küp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Hemen
peşine biberleri ve sucukları ekleyip 2 dak. soteleyin. İçine tuz
ve karabiber ilave edip soğuması için kenara koyun. Hazırlamış
olduğunuz hamurun yarısını yağlı kağıt serili fırın kabına
yayın. Üzerine soğutmuş olduğunuz sucuklu karışım ve
rendelenmiş kaşar peyniri yayın. Kalan hamuru da açıp üzerine
kapatın. Üzerine kızarması için yumurta sarısı sürüp süsleme
olarak çörek otu ve susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı
fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.