8-10 KİŞİLİK

Malzemeler
400 gr. tereyağı
400 gr.
pasta tarifleriToz şeker
8 yumurta
170 gr. kakao
280 gr. hazır kek unu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı süt

Krema için
80 gr. tereyağı
280 gr. labne peyniri
400 gr. pudra şekeri
2 çay kaşığı badem aroması
1 paket krem şanti

Hazırlanışı
Krema ve şekeri kıvama gelene kadar tereyağını ile çırpın. Yumurtaları bir bir ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu karıştırarak ilave edin. En son sütü ekleyip kanştırın ve hamuru 2 adet kelepçeli kek kalıplarına dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Krema için, tüm malzemeyi bir kaba alın. Tüm malzeme iyice birbirine geçinceye kadar mikser de çırpın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Her bir keki iki eşit parçaya bölerek 4 parça kek elde edin. Katların arasına ve üzerine krema sürün.
Afiyet olsun



POPÜLER YAZILAR

ARŞİV