8-10 KİŞİLİK
Malzemeler
400 gr. tereyağı
400 gr.
8 yumurta
170 gr. kakao
280 gr. hazır kek unu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı süt
Krema için
80 gr. tereyağı
280 gr. labne peyniri
400 gr. pudra şekeri
2 çay kaşığı badem aroması
1 paket krem şanti
Hazırlanışı
Krema ve şekeri kıvama gelene kadar
tereyağını ile çırpın. Yumurtaları bir bir ekleyin. Kakao, kek
unu ve kabartma tozunu karıştırarak ilave edin. En son sütü
ekleyip kanştırın ve hamuru 2 adet kelepçeli kek kalıplarına
dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık
40 dakika pişirin.
Krema için, tüm malzemeyi bir kaba
alın. Tüm malzeme iyice birbirine geçinceye kadar mikser de
çırpın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Her bir keki iki eşit
parçaya bölerek 4 parça kek elde edin. Katların arasına ve
üzerine krema sürün.
Afiyet olsun