hamur kızartma tarifleri6 KİŞİLİK

Malzemeler
4 su bardağı un
2 patates
Tuz
Su
Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Kabuklarıyla beraber patatesleri haşlayın. Haşladıktan sonra patateslerin kabuklarını soyup içlerini ezin. Un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan ufak parçalar koparıp ayçiçek yağında kızartın.

Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Baharatlı Ve Mısır Unlu Hamur Kızartması 6 KİŞİLİK Malzemeler 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 20 gr yaş maya 1 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu Kızartmak için ayçiçek yağı Birer çay kaşığı nane, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, karabib… Read More
  • Çıtır Kızartma Hamur 6 KİŞİLİK Malzemeler 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 2 tatlı kaşığı tuz Un Zeytinyağı Hazırlanışı Bir kabın içine yumurtaları kırın. İçine yoğurt, karbonat ve tuzu ilave edip kar… Read More
  • Patatesli Çıtır Hamur Kızartması 6 KİŞİLİK Malzemeler 4 su bardağı un 2 patates Tuz Su Kızartmak için ayçiçek yağı Hazırlanışı Kabuklarıyla beraber patatesleri haşlayın. Haşladıktan sonra patateslerin kabuklarını soyup içlerini ezin. U… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV