6 KİŞİLİK
Tabanı için
200 gr. soğuk tereyağı
250 gr. un
100 gr. toz şeker
1-2 damla vanilya esansı
Kreması için
400 gr. krema 400 gr. labne peyniri
200 gr. şeker
1 su bardağı yaban mersini
6 yaprak jelatin
Süsleme için
Yaban mersini
Hazırlanışı
Soğuk tereyağı, un, vanilya esansı
ve toz şekeri incelene kadar (kum gibi olana kadar) mikserle
karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın
tabanına sıkılık vermek için iyice bastırarak yayın. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında kızarıp rengi hafif kahverengi
olana kadar pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Kremasını
hazırlarken kabarana kadar kremayı çırpın. Karışımından
yarım su bardağı kadar ayırıp buzdolabına koyun. Yaban
mersinini, labne peyniri ve toz şekeri başka bir kapta çırpıp
kalan kremaya ekleyin. Yumuşaması için jelatinleri buzlu suya atıp
bekletin. Sonrasında yumuşatılan jelatinleri benmari usulü eritip
ılınması için bir kenarda bekletin. Ilınan jelatinleri kremalı
karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı soğuyan tabanın
üzerine döküp düzleştirin. Artık cheesecake'iniz hazır. Sadece
dondurucuya yerleştirip bir saat bekletin. 15-20 dakika dışarıda
bekletip kalıptan çıkarın. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz
kremadan yayın. Taze yaban mersiniyle süsleyin.
Afiyet olsun.