6 KİŞİLİK

cheesecake tarifleriMalzemeler

Tabanı için
200 gr. soğuk tereyağı
250 gr. un
100 gr. toz şeker
1-2 damla vanilya esansı

Kreması için
400 gr. krema 400 gr. labne peyniri
200 gr. şeker
1 su bardağı yaban mersini
6 yaprak jelatin

Süsleme için
Yaban mersini

Hazırlanışı
Soğuk tereyağı, un, vanilya esansı ve toz şekeri incelene kadar (kum gibi olana kadar) mikserle karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına sıkılık vermek için iyice bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıp rengi hafif kahverengi olana kadar pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlarken kabarana kadar kremayı çırpın. Karışımından yarım su bardağı kadar ayırıp buzdolabına koyun. Yaban mersinini, labne peyniri ve toz şekeri başka bir kapta çırpıp kalan kremaya ekleyin. Yumuşaması için jelatinleri buzlu suya atıp bekletin. Sonrasında yumuşatılan jelatinleri benmari usulü eritip ılınması için bir kenarda bekletin. Ilınan jelatinleri kremalı karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı soğuyan tabanın üzerine döküp düzleştirin. Artık cheesecake'iniz hazır. Sadece dondurucuya yerleştirip bir saat bekletin. 15-20 dakika dışarıda bekletip kalıptan çıkarın. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz kremadan yayın. Taze yaban mersiniyle süsleyin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV