tatlı tarifleri6 KİŞİLİK

Malzemeler
4 orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
15 gr. tereyağı
175 gr. sade bisküvi
75 gr. ceviz içi
Hindistan cevizi

Hazırlanışı
4 havuçu da rendeleyin. Bir kabın içine tereyağını, şekeri ve rendelediğiniz havuçları ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Pişiriken karıştırın ve püre haline gelene kadar devam edin. Mutfak robotunda bisküvi ve cevizleri parçalayarak ufalayın. Hazırlamış olduğunuz havuç püresini içinde yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yayın. Üzerini düzleyin. Bunun için bir kaşığın ters yüzeyini kullanabilirsiniz. Ufaladığınız Cevizli bisküvi karışımını üzerine gezdirin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Havuçlu püreyi kare kare parçalar şeklinde kesin. Üzerini süslemek için hindistan cevizi gezdirin.

Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Mutlu Yıllar Read More
  • Kuru Meyveli Sütlaç Malzemeler 1 lt. süt Sıcak su 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı bal Kabuklu badem Yaban mersini Kuru kayısı Hazırlanışı Pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Suyu çe… Read More
  • Badem Taneli Dilim Portakal Tatlısı 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 8 ad. portakal 250 gr. toz şeker 50 gr. kabuksuz badem Hazırlanışı Dört tane portakalı soyun.Yuvarlak olarak dilimleyin. Dilimlerin kalınlığı bir parmak olsun.Bir t… Read More
  • Pastacılıkta Ne Nedir? O kadar çok hamur çeşidi var ki insan hepsini aklında tutmakta zorlanıyor. Bir de bunlara her geçen gün popülerliği artan pastacılığa özel farklı farklı kek çeşitleri ekleniyor. Bu terimler hakkında ufak da olsa bilgi sahibi… Read More
  • Fıstık Ezmeli Kağıt Helva Malzemeler 20 gr. tereyağı Yarım su bardağı pudra şekeri 120 gr. fıstık ezmesi Kağıt helva Hazırlanışı Kağıt helvaları enine olacak şekilde ikiye kesin. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Krema… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV