Malzemeler
4 orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
15 gr. tereyağı
175 gr. sade bisküvi
75 gr. ceviz içi
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
4 havuçu da rendeleyin. Bir kabın
içine tereyağını, şekeri ve rendelediğiniz havuçları ekleyip
bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Pişiriken karıştırın
ve püre haline gelene kadar devam edin. Mutfak robotunda bisküvi ve
cevizleri parçalayarak ufalayın. Hazırlamış olduğunuz havuç
püresini içinde yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yayın. Üzerini
düzleyin. Bunun için bir kaşığın ters yüzeyini
kullanabilirsiniz. Ufaladığınız Cevizli bisküvi karışımını
üzerine gezdirin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Havuçlu
püreyi kare kare parçalar şeklinde kesin. Üzerini süslemek için
hindistan cevizi gezdirin.
Afiyet olsun.