6 KİŞİLİK

börek tarifleriMalzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Su
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için
250 gr. az yağlı kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
4-5 yemek kaşığı su
Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Un, tuz, sirke, zeytinyağı bir kapta yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadarr su ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 15-20 dakika bir kenarda dinlenmeye bırakın. Bu arada başka bir kapta iç harcı hazırlamak için kıymaya tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Su ilave edip yumuşak bir kıvam elde edin. 15-20 dak. dinlenen hamurdan cevizden biraz iri parçalar yuvarlayın ve küçük tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma harcını ekleyin ve kaşığın tersiyle yayın. Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kenarlarına çatalın ucuyla bastırıp iyice kapatın. Derin bir tencerede bol ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızınca börekleri arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV