6 KİŞİLİK
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için
250 gr. az yağlı kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
4-5 yemek kaşığı su
Kızartmak için ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Un, tuz, sirke, zeytinyağı bir kapta
yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadarr su ilave edip yoğurun.
Üzerini nemli bezle örterek 15-20 dakika bir kenarda dinlenmeye
bırakın. Bu arada başka bir kapta iç harcı hazırlamak için
kıymaya tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Su ilave
edip yumuşak bir kıvam elde edin. 15-20 dak. dinlenen hamurdan
cevizden biraz iri parçalar yuvarlayın ve küçük tabak
büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1
yemek kaşığı kıyma harcını ekleyin ve kaşığın tersiyle
yayın. Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kenarlarına
çatalın ucuyla bastırıp iyice kapatın. Derin bir tencerede bol
ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızınca börekleri arkalı
önlü kızartın.
Afiyet olsun.