Malzemeler
800 ml. Süt
1,5 çay bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. toz Antep fıstığı
10 gr. tereyağı
1 paket kedi dili bisküvisi
1,5 su bardağı süt
Çilek
Hazırlanışı
Bir tencerey süt, irmik, şeker,
vanilya ve Antep fıstığını koyun. Orta ateşte karıştırarak
pişirin. Koyulaştığını gördüğünüzde ocaktan alıp
tereyağını ilave edin. Hazırlamış olduğunuz irmikli tatlının
1/3 kadarını yağlı kağıt serili baton bir kek kalıbının
tabanına dökün ve yayın. Üçer tane kedi dili bisküvilerini
süte batırıp ıslatarak yan yana gelecek şekilde üzerine dizin.
Kalan irmikli tatlının yansını üzerine döküp tekrar sütle
ıslatılmış bisküvileri dizin. Kalan irmikli tatlıyı da
bisküvilerin üzerine dağıtın. Kalıbın üzerini streç filmle
kapatıp buzdolabında 3 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız
tatlıyı bir tabağın üzerine ters çevirip kalıptan çıkarın.
Çilekleri küçük küçük doğrayın. Meyvelerle üzerini
süsleyin.
Afiyet olsun.