4-6 KİŞİLİK

Malzemeler
1 litre süt
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
150 gr. çilek
File Antep fıstığı

Hazırlanışı
Bir tencere içinde şeker ve unu iyice karıştırın. Üstüne yavaşça sütü ilave ederek karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca ve koyulaşınca vanilyayı ekleyip ve karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Tatlıyı bir kaba koyup mikserle 30 dak. çırpın, içi suyla ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir cam kaba boşaltıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Çilekleri blender'le ezerek püre haline getirin. Tatlının üzerine çilek püresini yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerine file Antep fıstığı serpin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV