4-6 KİŞİLİK

Malzemeler
1 litre süt
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
150 gr. çilek
File Antep fıstığı

Hazırlanışı
Bir tencere içinde şeker ve unu iyice karıştırın. Üstüne yavaşça sütü ilave ederek karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca ve koyulaşınca vanilyayı ekleyip ve karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Tatlıyı bir kaba koyup mikserle 30 dak. çırpın, içi suyla ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir cam kaba boşaltıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Çilekleri blender'le ezerek püre haline getirin. Tatlının üzerine çilek püresini yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerine file Antep fıstığı serpin.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Dondurmalı Sandwich Malzemeler 8 ad. fındıklı yuvarlak bisküvi Krem çikolata 8 top kaymaklı dondurma Renkli şekerleme kırıntıları ve damla çikolata Hazırlanışı Bisküvilerin iç yüzeylerine krem çikolata sürün. İki bisküvi arasına… Read More
  • Çilekli Mereng Katları Malzemeler 4 yumurta akı 1 çay kaşığı krem tartar 1 tatlı kaşığı granül kahve 1 su bardağı toz şeker 160 gr. bitter çikolata 400 ml. krema 1/3 su bardağı pudra şeker 500 gr. Çilek Tuz Hazırlanışı Y… Read More
  • Kayısı Soslu Kremalı Tatlı Malzemeler 400 ml. krema 6 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı toz jelatin 2 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı nişasta Nane yapraklan 400 gr kayısı 1 yemek kaşığı toz şeker Hazırlanı… Read More
  • Çikolatalı Puding Tatlısı Malzemeler 1 litre süt Yarım su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 ad. yumurta sarısı 160 gr. bitter çikolata Çikolatalı gofret Muz 200 ml krema 1 çay bardağı pudra şekeri Çikola… Read More
  • Hindistan Cevizli Çikolatalı Sultan Lokumu Malzemeler 1 Litre süt 2 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 45 gr. tereyağı Hindistan cevizi Çikolatalı fındık kreması Hazırlanışı Unu bir tencereye alın. Kısık ateşte 7-8 dak. kavurun… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV