4-6 KİŞİLİK

Malzemeler
8 milföy hamuru
3/4 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
50 gr. beyaz peynir
5 parça kurutulmuş domates
Taze kekik
1 yumurta sarısı
Kuru kekik

Hazırlanışı
Oda ısısında milföy hamurlarını yumuşayana kadar bekletin. Püre haline getirmek için yeşil zeytinleri ve domatesleri mutfak robotunda çekin. Peynir ve kekik ilave edip karıştırın. Karışımı 4 adet milföy hamuruna paylaştırın. Kalan hamurları üzerlerine kapatın ve kenarlarını açılmaması için çatalla bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kuru kekik serpiştirin. Bıçakla üzerlerine 3 kesik yapıp 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun

Related Posts:

  • Yeşil Zeytin Kuru Domates Püreli Börek 4-6 KİŞİLİK Malzemeler 8 milföy hamuru 3/4 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin 50 gr. beyaz peynir 5 parça kurutulmuş domates Taze kekik 1 yumurta sarısı Kuru kekik Hazırlanışı Oda ısısında milföy hamurları… Read More
  • Patlıcanlı Börek 6-8 KİŞİLİK Malzemeler 6 baklava yufkası Ayçiçekyağı Susam İç Harcı İçin 3 patlıcan 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 50 ml krema Tuz, karabiber Hazırlanışı İç ha… Read More
  • Sosisli Börek 6 KİŞİLİK Malzemeler 4 su bardağı un 20 gr. yaş maya Yarım su bardağı ılık su 1 ad. Yumurta 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç Harcı İçin 6 uzu… Read More
  • Çiğ Börek Kıymalı 6 KİŞİLİK Malzemeler 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı sirke Tuz Su 2 yemek kaşığı zeytinyağı İç harcı için 250 gr. az yağlı kıyma 1 soğan Tuz, karabiber 4-5 yemek kaşığı su Kızartmak için ayçi… Read More
  • Erişteli Sebze Böreği 8 KİŞİLİK Malzemeler 250 gr. erişte 4 ad. taze soğan Yarım su bardağı bezelye 1 çay bardağı tane mısır 200 gr. mantar 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar p… Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV