4 KİŞİLİK

Malzemeler

Keki için
4 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı ılık süt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
pasta tarifleri1 paket kabartma tozu
50 gr. tereyağı

Arası için
4 tatlı kaşığı çilek reçeli
6 çilek

Kreması için
200 ml. krema
1 paket çilekli toz puding
7-8 çilek
1 su bardağı süt

Üzeri için
Çilek
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Kek için yumurta, toz şeker ve sütü mikserle 5-6 dak. çırpın. İçine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serilp hamuru aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Krema için krema, toz puding, süt ve çilekleri bir kaseye koyup mikser ile çırpın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Her iki parçadan yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla çıkartabildiğiniz kadar parçalar kesin. Yuvarlaklardan altta kalacak kısımlara birer tatlı kaşığı çilek reçeli sürüp üzerine çilekli kremadan yayın. Daha fazla lezzet verebilömek için üzerine dilimlenmiş çilek koyun. Diğer bir yuvarlak parça ile kapatın. Elinizdeki kek kalıpları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve üzerini çilekle süsleyin ve pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV