4 KİŞİLİK
Malzemeler
Keki için
4 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı ılık süt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
50 gr. tereyağı
Arası için
4 tatlı kaşığı çilek reçeli
6 çilek
Kreması için
200 ml. krema
1 paket çilekli toz puding
7-8 çilek
1 su bardağı süt
Üzeri için
Çilek
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Kek için yumurta, toz şeker ve sütü
mikserle 5-6 dak. çırpın. İçine un, vanilya ve kabartma tozunu
ekleyerek karıştırın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıba yağlı
kağıt serilp hamuru aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine
gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya
kadar pişirip soğumaya bırakın. Krema için krema, toz puding,
süt ve çilekleri bir kaseye koyup mikser ile çırpın. Soğuyan
keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Her iki parçadan yuvarlak bir
kurabiye kalıbıyla çıkartabildiğiniz kadar parçalar kesin.
Yuvarlaklardan altta kalacak kısımlara birer tatlı kaşığı
çilek reçeli sürüp üzerine çilekli kremadan yayın. Daha fazla
lezzet verebilömek için üzerine dilimlenmiş çilek koyun. Diğer
bir yuvarlak parça ile kapatın. Elinizdeki kek kalıpları bitene
kadar aynı işlemi tekrarlayın ve üzerini çilekle süsleyin ve
pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.