kurabiye tarifleri8-10 KİŞİLİK

Malzemeler
150 gr. tereyağı
170 gr. un
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı buzlu su 
1 yumurta
Susam

Hazırlanışı
Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi bir kaba koyup 1-2 dakika karıştırın. Karıştırmaya buzlu sudan ilave ederek devam edin. Tezgaha un serpin ve hamuru tezgaha alıp yoğurun. Hamura boru şekli vererek streç ile sarın ve 60 dak. Dondurucuda, 60 dak. buzdolabında bekletin. Bundan sonra buzdolabından çıkardığınız hamurun üzerini hafif çırpılmış yumurtayı fırçayla her tarafına sürün. Bolca susamı her tarafına bulaştırın. 10 cm. uzunluğunda parçalar kesin ve halka şekli verin. Yağlı kağıt serimiş olduğunuz tepsiye dizin. Tepsiyi yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dak. pişirin.
Afiyet olsun.

Related Posts:

  • Peynirli Baharatlı Kurabiyeler 4 Kişilik Malzemeler 1 su bardağı un 125 gr. tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım çay kaşığı öğütülmüş beyaz biber Yarım çay kaşığı tuz Karabiber, kırmızı pul biber Hazırlanışı Tereyağ… Read More
  • Tuzlu Kıtır Kurabiye Malzemeler 1 + 3/4 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı anason 2 ad. yumurta 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 ad. yumurta sarısı Tane karabi… Read More
  • Zeytinli Kurabiye 8-10 Kişilik Malzemeler 4 su bardağı un Yarım yemek kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 250 gr. yumuşak margarin 2 ad. yumurta 2 yemek kaşığı kıyılmış siyah zeytin Hazırlanışı Un, tuz, kaba… Read More
  • Acılı Kraker 6 KİŞİLİK Malzemeler 3,5-4 su bardağı un 1 tutam tuz 75 gr tereyağı 3 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye 1 çırpılmış yumurta Üzeri İçin 1 çırpılmış yumurta Çörek otu Hazırlanışı … Read More
  • Çilek Sorbeli Kurabiye Malzemeler Çilek sorbe için 3 su bardağı doğranmış taze çilek 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı ayran 2 yemek kaşığı Limon suyu Kurabiye için 3/4 su bardağı tereyağı 3/4 su bardağı şeker 2 … Read More

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV