Malzemeler
150 gr. tereyağı
170 gr. un
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı buzlu su
1 yumurta
Susam
Hazırlanışı
Tereyağı, un, peynir, tuz ve
karabiberi bir kaba koyup 1-2 dakika karıştırın. Karıştırmaya
buzlu sudan ilave ederek devam edin. Tezgaha un serpin ve hamuru
tezgaha alıp yoğurun. Hamura boru şekli vererek streç ile sarın
ve 60 dak. Dondurucuda, 60 dak. buzdolabında bekletin. Bundan sonra
buzdolabından çıkardığınız hamurun üzerini hafif çırpılmış
yumurtayı fırçayla her tarafına sürün. Bolca susamı her
tarafına bulaştırın. 10 cm. uzunluğunda parçalar kesin ve
halka şekli verin. Yağlı kağıt serimiş olduğunuz tepsiye
dizin. Tepsiyi yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra 180
dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dak. pişirin.
Afiyet olsun.