kurabiye tarifleri8-10 KİŞİLİK

Malzemeler
150 gr. tereyağı
170 gr. un
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı buzlu su 
1 yumurta
Susam

Hazırlanışı
Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi bir kaba koyup 1-2 dakika karıştırın. Karıştırmaya buzlu sudan ilave ederek devam edin. Tezgaha un serpin ve hamuru tezgaha alıp yoğurun. Hamura boru şekli vererek streç ile sarın ve 60 dak. Dondurucuda, 60 dak. buzdolabında bekletin. Bundan sonra buzdolabından çıkardığınız hamurun üzerini hafif çırpılmış yumurtayı fırçayla her tarafına sürün. Bolca susamı her tarafına bulaştırın. 10 cm. uzunluğunda parçalar kesin ve halka şekli verin. Yağlı kağıt serimiş olduğunuz tepsiye dizin. Tepsiyi yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dak. pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV