6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
Krep için
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçekyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için
300 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
6 yumurta
Karabiber
Hazırlanışı
Krep hamurunun hazırlamak için, 2
yumurtayı bir kaba kırın. Un ve ayçiçek yağını ilave edip
çırpın. Tuz ilave edin. Sütü yavaş yavaş ilave edip çırpıcıyla
çırpmaya hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin.
Teflon bir tavaya fırçayla ayçiçek yağ sürün. Bir kepçe
dolusu hamuru tavaya boşaltıp hamurun tavaya eşit bir şekilde
yayılması için tavayı hafifçe ileri geri sallayın. Krep
piştiğinde diğer yüzünü çevirip pişirmeye devam edin.
Elinizdeki Tüm krep harcını bu şekilde hazırlayın. İç harç
için 6 yumurtayı haşlayıp kabuklarını soyun. Beyaz peynir ve
kaşar peynirini rendeleyip kıyılmış maydanozla bir kaba koyarak
karıştırın. Karabiber ilave edin. Krepleri 30 santim çapında
kelepçeli bir kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Dikkat
edin kenarlara yerleştirdiğiniz kreplerin yarısı aşağıya doğru
sarkmış olsun. Kalıbın içine peynirli harcı ilave edin.
Peynirli harcın üzerinde 6 tane çukur oluşturun. Bunların içine
haşlamış olduğunuz 6 yumurtayı koyun. Kenarlardan sarkan
krepleri harcın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 20 dak. Pişirin.
Afiyet olsun.