poğaça tarifleri
6 KİŞİLİK

Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Sucuk
Yumurta sarısı

Hazırlanışı
Hazırlamış oduğunuz bir kaba mayayı koyun. Mayayı eritmek için ılık su ilave edin. Kabın içine yumurta, şeker, tuz ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip karıştırın. Hamuru yoğurmak için unu azar azar ekleyin. Hamuru 12 eşit parçaya bölüp pasta tabağı genişliğinde açın. Karşılıklı iki kenarına iki parmak aralıklarla verev kesikler yapm. Örgü şekli vermek için kesik kısımları karşılıklı olarak birbirinin üzerine katlayın. Oluşan ceplere sucuk dilimlerini yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadar pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV