6 KİŞİLİK
Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Sucuk
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hazırlamış oduğunuz bir kaba mayayı
koyun. Mayayı eritmek için ılık su ilave edin. Kabın içine
yumurta, şeker, tuz ılık süt ve ayçiçek yağını ilave edip
karıştırın. Hamuru yoğurmak için unu azar azar ekleyin. Hamuru
12 eşit parçaya bölüp pasta tabağı genişliğinde açın.
Karşılıklı iki kenarına iki parmak aralıklarla verev kesikler
yapm. Örgü şekli vermek için kesik kısımları karşılıklı
olarak birbirinin üzerine katlayın. Oluşan ceplere sucuk
dilimlerini yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden
ısıtılmış 180 derece fırında kadar pişirin.
Afiyet olsun.