4 KİŞİLİK
250 gr. tereyağı
250 gr. bitter çikolata
5 ad. yumurta sarısı
3 ad. yumurta
200 gr. toz şeker
80 gr. un
1 paket vanilya
8 parça karamel
şekerlemesi
Üzeri İçin
1 yemek kaşığı pudra
sekeri
Hazırlanışı
Tereyağını bir
tencerede eritin. Erittikten sonra ateşten alıp küçük parçalara
böldüğünüz bitter çikolataları ilave edin. Çikolata sıvı
hale gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları ve toz şekeri
başka bir kapta şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Un,
vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam
edin.
Servis kabı olarak
kullanacağınız fincanları ısıya dayanıklı seçin. Isıya
dayanıklı olan fincanları tereyağı ile yağlayın. Kek harcını
2-3 parmak boşluk kalacak şekilde fincanlara dağıtın. Karamel
şekerlemelerini üstlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200
derece fırında 18-20 dakika pişirip pudra şekeriyle süsleyin.
Afiyet olsun.