8 KİŞİLİK
Malzemeler

Hamuru İçin
250 gr. un
125 gr. tereyağı
40 gr. pudra şekeri
100 ml. soğuk su
1 tutam tuz

İç Harcı İçin
100 ml. krema
1 küçük kase şeftali marmeladı
2 ad. mango

Hazırlanışı
Hamuru için lazım olan tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Krema ve şeftali marmeladını bir kaba alıp karıştırıp kenara alın. Hamuru merdane yardımıyla açın. 16 cm. çapında yağlı kağıt serili ve kelepçeli bir tart kalıbına yayıp çatalla üzerine delikler açın. Kabarmaması için üzerine bakliyat koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip fırından alın. Bbakliyatları alıp şeftali marmelatlı kremadan yayın. Üzerine çok ince yarım ay dilimlediğiniz mangoları yerleştirip 15 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.



POPÜLER YAZILAR

ARŞİV