8 KİŞİLİK
Malzemeler
Hamuru İçin
250 gr. un
125 gr. tereyağı
40 gr. pudra şekeri
100 ml. soğuk su
1 tutam tuz
İç Harcı İçin
100 ml. krema
1 küçük kase şeftali
marmeladı
2 ad. mango
Hazırlanışı
Hamuru için lazım olan
tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp
buzdolabında iki saat dinlendirin. Krema ve şeftali marmeladını
bir kaba alıp karıştırıp kenara alın. Hamuru merdane
yardımıyla açın. 16 cm. çapında yağlı kağıt serili ve
kelepçeli bir tart kalıbına yayıp çatalla üzerine delikler
açın. Kabarmaması için üzerine bakliyat koyup önceden ısıtılmış
180 derece fırında 15 dakika pişirip fırından alın.
Bbakliyatları alıp şeftali marmelatlı kremadan yayın. Üzerine
çok ince yarım ay dilimlediğiniz mangoları yerleştirip 15 dakika
daha pişirin.
Afiyet olsun.