8 KİŞİLİK
Hamuru İçin
600 gr. un
300 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
2 ad. yumurta
İç Harcı İçin
4 ad. yeşil ekşi elma
4 ad.kırmızı tatlı
elma
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 limon kabuğu ve limonun
suyu
1 çay kaşığı toz
tarçın
Hazırlanışı
Hamur için un ve
tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker
ve yumurtayı ilave edip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
İç harcını hazırlamak
için elmaların kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritin. Elmaları, esmer şekeri,
rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ekleyin.
Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirip soğuması için kenara
alın.
Dinlenen hamurunuzu 2
parçaya ayırıp unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız
parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına
yayın. Elmalı harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile
üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını birleştirip şekil
verin. Hamurun en üstüne bıçakla çizik atın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun