8 KİŞİLİK
Malzemeler

Hamuru İçin
600 gr. un
300 gr. tereyağı
100 gr. esmer şeker
2 ad. yumurta

İç Harcı İçin
4 ad. yeşil ekşi elma
4 ad.kırmızı tatlı elma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 limon kabuğu ve limonun suyu
1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı
Hamur için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker ve yumurtayı ilave edip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Elmaları, esmer şekeri, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ekleyin. Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirip soğuması için kenara alın.
Dinlenen hamurunuzu 2 parçaya ayırıp unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Elmalı harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını birleştirip şekil verin. Hamurun en üstüne bıçakla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV