6-8 KİŞİLİK
Malzemeler
4 ad. yufka
Zeytinyağı
İç Harcı İçin
3 orta boy patates
1 ad. soğan
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı
pul biber
100 gr. rendelenmiş kaşar
peyniri
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayın ve
kabuklarını soymadan yumuşayana kadar bir kabın içinde kaynar
suda haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğanın kabuğunu soyup doğrayın. Soğanı kavurmak için
zeytinyağını tavada ısıtın. Sonra soğanı kısık ateşte
kavurun. Üstüne rendelenmiş patatesi ilave edip birkaç dakika
daha kavurmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul
biber serperek tatlandırın. Yufkaları dört parmak kalınlığında
şeritler şeklinde kesin. Üstüne patatesli harçtan sürün ve
rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp bir ucunu
sabit tutarak kendi çevresinde sarın. Hazırlamış olduğunuz
bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın
tepsisine dizip üzerine zeytinyağı sürün. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar
pişirin. Afiyet olsun.