8
KİŞİLİK
Malzemeler
250 gr. erişte
4 ad. taze soğan
Yarım su bardağı
bezelye
1 çay bardağı tane
mısır
200 gr. mantar
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
Yarım çay bardağı
kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
İç Harcı İçin
4 yumurta
¾
çay bardağı ayçiçeği
1 çay kaşığı kabartma
tozu
2 tepeleme yemek kaşığı
un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Kaşar peynir
Hazırlanışı
Kaynayan tuzlu suda
erişteyi haşlayın ve süzün. Mantarları ince ince kıyın. Taze
soğanları 1 cm. Kalınlığınlığa denk gelecek şekilde
doğrayın. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin.
Sotelediğiniz malzemenin içine bezelye, mısır, tuz, karabiber
ilave edip karıştırın. Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt,
ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ilave edin.
Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin
yarısını hazırlamış olduğunuz karışıma ilave edip
karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın.
Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye
ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.