2 ad. yumurta
1 su bardağı süt
125 gr. tereyağı,
eritilmiş
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
3 ad. kabak
1 su bardağı rendelenmiş
beyaz peynir
Yarım çay bardağı
kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı
kırmızı pul biber
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve
sütü bir kaba koyun ve karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu
ilave edip yoğurmaya devam edin. Kabı bir kenara alıp üzerini
örtün ve dinlendirin. Kabakları rendeleyin, çıkan suyunu
süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ilave edip birbirne
geçmesi için karıştırın. Kenarda dinlenmeye bıraktığınız
hamurdan cevizden büyük parçalar koparın ve açın. Ölçü
olarak bir çay tabağını kullanabilirsiniz. Açmış olduğunuz
hamurun yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde
kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Bir
tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve hazırlamış olduğunuz
poğaçaları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.