8 KİŞİLİK
Gerekli Malzeme
2 ad. yumurta
1 su bardağı süt
125 gr. tereyağı, eritilmiş
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin
3 ad. kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve sütü bir kaba koyun ve karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ilave edip yoğurmaya devam edin. Kabı bir kenara alıp üzerini örtün ve dinlendirin. Kabakları rendeleyin, çıkan suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ilave edip birbirne geçmesi için karıştırın. Kenarda dinlenmeye bıraktığınız hamurdan cevizden büyük parçalar koparın ve açın. Ölçü olarak bir çay tabağını kullanabilirsiniz. Açmış olduğunuz hamurun yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve hazırlamış olduğunuz poğaçaları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV