6 KİŞİLİK
Malzemeler
275 gr. toz şeker
600 ml. su
1 ad. limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı limon suyu
30 gr. pudra şekeri

Süslemek İçin
Limon kabukları
Nane yaprağı

Hazırlanışı
Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte, şeker iyice eriyene kadar kaynatın,. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini, limon suyu ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Karışımı bir gece buzlukta bekletin.
Servis için limonları üst kısımlarını kesip içlerini çok ince bir dış kabuk kalacak şekilde çıkartın. Buzluktan çıkarttığınız sorbeyi dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırın. Nane yaprağı ve limon kabuğu ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Not: Sorbeleri servis etmek için limonları üst kısmından kesip, dışında ince bir kabuk kalacak şekilde içlerini boşalttıktan sonra bunu servis kabı olarak kullanabilirsiniz.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV