Malzemeler
Tabanı İçin
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı
tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Dolgusu İçin
2 yemek kaşığı toz
jelatin
2 yemek kaşığı toz
şeker
300 gr. tuzsuz krem peynir
200 ml. yoğunlaştırılmış
süt
200 ml. çırpılmış
krema
400 gr. dilimlenmiş mango
Üzeri İçin
Karamel sos
Hazırlanışı
Tabanı hazırlamak için
bisküvileri un haline getirin. Un haline getirilmiş bisküvileri
bir kabın içine alıp eritilmiş tereyağı ve tarçın ile
karıştırın. 20 cm. lik kelepçeli bir tart kalıbına yağlı
kağıt serin. Hazırlamış olduğunuz harcı elinizle bastırarak
yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
Dolgusunu hazırlamak için
toz jelatin ve toz şekeri sıcak su yardımıyla eritin. Krem
peynir, yoğunlaştırılmış süt ve çırpılmış kremayı bir
kaba koyun ve çırpın. Kremadan 1,5 su bardağı kadar ayırın.
Kalanına mangoyu katın ve çırpmaya devam edin. Dolgusu için
hazırlamış olduğunuz mangolu kremayı dolaptan çıkarttığınız
tabanın üzerine yayın. Üzerine sade kremayı yayıp
cheesecake’inizi buzdoalbına yerleştirin. İyice soğumasını
bekledikten üzerine karamel sos gezdirin.
Afiyet olsun.