6 ad. yufka
6 ad. yumurta
3 su bardağı süt
125 gr. tereyağı
Yarım su bardağı
ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
İç Harcı İçin
150 gr .beyaz peynir veya
lor peyniri
1 demet ince kıyılmış
maydanoz
Hazırlanışı
Tereyağını eritin ve
ılınmaya bırakın. Tereyağı, yumurtalar, süt, yarım su bardağı
ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu bir kabın içine koyup çırpın.
Bir tepsinin üzerine bir yufkayı kenarlardan taşacak kadar yayın.
Hazırladığımız sosu üzerine gezdirin. İki tane yufkayı sosa
batırıp tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin. Maydanozu ince
ince kıyın ve peynirle karıştırın. Tepsinin üzerine yayın.
Diğer 3 yufkayı aynı şekilde sosa batırıp peynirli harcın
üzerine kapatın. Tepsiden dışarı sarkan yufkaları üzerine
kapatın. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170
dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.