8 KİŞİLİK
Malzemeler
6 ad. yufka
6 ad. yumurta
3 su bardağı süt
125 gr. tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin
150 gr .beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı
Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın. Tereyağı, yumurtalar, süt, yarım su bardağı ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu bir kabın içine koyup çırpın. Bir tepsinin üzerine bir yufkayı kenarlardan taşacak kadar yayın. Hazırladığımız sosu üzerine gezdirin. İki tane yufkayı sosa batırıp tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin. Maydanozu ince ince kıyın ve peynirle karıştırın. Tepsinin üzerine yayın. Diğer 3 yufkayı aynı şekilde sosa batırıp peynirli harcın üzerine kapatın. Tepsiden dışarı sarkan yufkaları üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV