Krep İçin
400 gr. un
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı
ayçiçek yağı
2 ad. yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin
400 gr. pazı
1 ad. soğan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
250 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
İç harcını hazırlamak
için pazıların yapraklarını kesin. Soğanın kabuğunu soyup
ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanı
tavaya ilave edip kavurun. Pazı yapraklarını iri parçalar halinde
kesip tavaya ilave edin. Birkaç dakika kavurup tavayı ocaktan alın.
Pazı ılınmaya başladığında beyaz peyniri rendeleyip ilave edin
ve harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Krep hamurunu hazırlamak
için, yumurtaları bir kaseye kırın. Un ve ayçiçek yağını
ilave edip çırpın. Tuz ilave edin. Unu azar azar ekleyip çırpmaya
devam edin. Bu işlemi hamur pürüzsüz bir kıvamda olana kadar
devam edin. Bir tavaya fırçayla ayçiçek yağı sürün. Krep
hamurundan bir kepçe dolusu hamuru tavaya boşaltıp hamurun tavaya
eşit bir şekilde yayılması için tavayı hafifçe sallayın. Krep
piştiğinde diğer tarafını çevirip pişirmeye devam edin. Tüm
krep harcını bu şekilde hazırlayın.
Kreplerin içine pazılı
harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış
fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.