6 KİŞİLİK
Malzemeler
20 gr. yaş maya
2,5 su bardağı un
Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
Kıyılmış Frenk soğanı
Tuz
Su

İç Harcı İçin
1 demet ısırgan otu
Yarım su bardağı kültür mantarı
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Yaş maya, un, ayçiçek yağı, Frenk soğanı ve tuzu hamur bir kaba alın. Yavaşça su ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakın.
İç harcı için ısırgan otu ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın. 
Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki hamurun arasına harcı yayın. Hamuru ister şekilli kalıpla kesin. Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV