20 gr. yaş maya
2,5 su bardağı un
Yarım kahve fincanı
ayçiçek yağı
Kıyılmış Frenk soğanı
Tuz
Su
İç Harcı İçin
1 demet ısırgan otu
Yarım su bardağı kültür
mantarı
Tuz
Kızartmak için ayçiçek
yağı
Hazırlanışı
Yaş maya, un, ayçiçek
yağı, Frenk soğanı ve tuzu hamur bir kaba alın. Yavaşça su
ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat
mayalanmaya bırakın.
İç harcı için ısırgan
otu ve mantarı zeytinyağında hafifçe kavurun. Tuzla tatlandırın.
Mayalanmış hamuru ikiye ayırıp her iki hamuru da ince açın. İki
hamurun arasına harcı yayın. Hamuru ister şekilli kalıpla kesin.
Hamurları kızgın ayçiçek yağında kızartın.
Afiyet olsun.