8 KİŞİLİK
Malzemeler
30 gr. margarin
175 gr. toz şeker
1 ad.yumurta
Yarım tatlı kaşığı
vanilya
175 ml. yağsız süt
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı
kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı
tuz
400 gr. yaban mersini
Üzeri İçin
Yarım su bardağı esmer
şeker
Yarım su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı
tuz
Yarım tatlı kaşığı
karışık baharat
30 gr. margarin
2 tatlı kaşığı yağsız
süt
1 tatlı kaşığı
vanilya
Az yağlı yoğurt
Hazırlanışı
Margarin ve şekeri kaseye
alın. Krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta, vanilya, süt
ve unu ekleyin ve 5 dak. çırpın. Kabartma tozu ve tuzu ilave edip
birkaç dakika daha çırpın. 23 cm.' lik bir kalıbı yağlayın ve
hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Yaban mersinlerim
üzerine serpin. Esmer şeker, margarin, un, tuz ve baharatları ayrı
bir kasede karıştırın. Karışım ekmek kırıntısı görünümünü
alana kadar karıştırmaya devam edin. Süt ve vanilyayı ilave edip
karıştırmaya devam edin. Karışımı yaban mersinlerinin üzerine
dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dak.
pişirin.
Afiyet olsun.