600 gr. un
250 gr .tereyağı
Beyaz peynir
1 ad. yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek
yağı
1 çay bardağı su
Nişasta
Tuz
Hazırlanışı
Süt, ayçiçek yağı,
yumurta, su, tuz ve unu bir kabta karıştırın ve yoğurun. Hamuru
24 adet bezeye ayırın. Her bezeyi bir fincan tabağı büyüklüğünde
açın. Açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek 8
tanesini üst üste yerleştirin. 8 katlı üç parça elde edin.
Parçaların kenarlarını bastırarak yapıştırın. Her birini 30
santim genişliğinde açın. Açtığınız hamurları ortadan ikiye
kesin. Parçaların üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Rulo
şeklinde sarın. Bu ruloları bıçakla 2 parçaya bölün. Aynı
işlemi diğer hamurlar için de tekrarlayın. Börekleri yağlanmış
tepsiye dizin. Tereyağını eritip böreklerin üzerine gezdirerek
dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızana kadar
pişirin.
Afiyet olsun.