Malzemeler
Ayçiçekyağı
Hamuru İçin
500 gr. un
1 yemek kaşığı kekik
Yarım su bardağı su
Tuz
İç Harcı İçin
3 ad. patates
Yarım su bardağı
bezelye
1 ad. sivri biber
1 çay bardağı
ayçiçekyağı
1 çay kaşığı tane
kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı toz
zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz
kişniş
1 tatlı kaşığı toz
kırmızı biber
3 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
Hamur için un, kekik
tohumu, su ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Ayçiçek yağını
tavada ısıtın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edip karıştırın.
Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edip 2 dakika karıştırın.
Haşladığınız patatesi püre haline yapın. Bezelyeyi, doğranmış
biberi, kıyılmış maydanozu, patates püresini de baharatlı
karışıma ekleyin, iyice karıştırıp ocaktan alın. Hamuru
merdaneyle büyük bir kare seklinde acın. 3 parmak eninde uzun
şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek
kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın.
Kızgın ayçiçek yağında kızartın.
Afiyet olsun.