4 Kişilik
Malzemeler
100 gr. hurma
2 ad. olgun avokado
35 gr. Kakao

Portakalı Lezzetlendirmek İçin
2 ad. portakal
175 gr. bal
2 ad.çubuk tarçın
6 ad. kakule
3 tane karanfil
2 yemek kaşığı su
Antep fıstığı
Kurutulmuş ananas
Kurutulmuş yaban mersini

Hazırlanışı
Hurmaları ılık suya ekleyip 10 dak. bekletin. Suyunu süzün ve bıçakla kıyın. Portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye alıp portakal kabuğu, bal, tarçın, kakule, su ve karanfili ilave edin. Kısık ateşte ısıtın. Karışım şurup kıvamına gelene kadar ısıtmaya devam edin. Şurubu ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabuğu soyulmuş avokado, kakao ve hurmayı portakal sulu şerbete ekleyip püre haline getirin. Kuplara paylaştırıp üstüne Antep fıstığı, yaban mersini ve ananas parçacıkları ilave edin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV