100 gr. hurma
2 ad. olgun avokado
35 gr. Kakao
Portakalı
Lezzetlendirmek İçin
2 ad. portakal
175 gr. bal
2 ad.çubuk tarçın
6 ad. kakule
3 tane karanfil
2 yemek kaşığı su
Antep fıstığı
Kurutulmuş ananas
Kurutulmuş yaban mersini
Hazırlanışı
Hurmaları ılık suya
ekleyip 10 dak. bekletin. Suyunu süzün ve bıçakla kıyın.
Portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye alıp
portakal kabuğu, bal, tarçın, kakule, su ve karanfili ilave edin.
Kısık ateşte ısıtın. Karışım şurup kıvamına gelene kadar
ısıtmaya devam edin. Şurubu ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Kabuğu soyulmuş avokado, kakao ve hurmayı portakal sulu şerbete
ekleyip püre haline getirin. Kuplara paylaştırıp üstüne Antep
fıstığı, yaban mersini ve ananas parçacıkları ilave edin.
Afiyet olsun.