Malzemeler
140 gr. lor peyniri
9 yemek kaşığı toz
şeker
¼
su bardağı süt
3 ad. yumurta
2 ad. portakal
75 gr. un
¼
çay kaşığı kabartma tozu
30 gr. Tereyağı
Hazırlanışı
Pankek hamuru için, lor
peyniri, 4 yemek kaşığı şeker, süt ve yumurtaları bir kaba
alın. Tüm malzemeyi çırpın. Bir portakalın kabuğunu
rendeleyin. Karışıma kabartma tozu, un ve rendelenmiş kabukları
ilave edin.
Sos için, 2 adet
portakalın suyunu sıkın ve kalan şekeri ilave ederek orta ateşte
5-10 dak. pişirin. 15 gr. tereyağını tavada eritin. Tavanın
büyüklüğüne göre kaşıkla pankek karışımından tavaya 2-3
pankek elde edecek kadar hamuru dökün. Pişen yüzeyleri altın
sarısı renginde olana kadar yaklaşık bir dakika pişirin. Daha
sonra diğer yüzeyini çevirerek aynı işlemi tekrarlayın. Harcın
tamamını kalan tereyağını da kullanarak aynı şekilde
hazırlayın.
Pankek' leri servis
tabağına alın. Üzerine portakal sosunu gezdirin.
Afiyet olsun.