3 yumurta akı
6 yemek kaşığı toz
şeker
1 tutam tuz
50 gr. labne peyniri
50 ml. krema
150 gr. çilek
İnce çekilmiş Antep
fıstığı
Hazırlanışı
Fırını 150 derecede
ısıtın. Yumurta aklarını bir kaseye alın. İçine bir tutam tuz ilave edip mikserle
çırpın. Çırpma esnasında şekeri azar azar ilave ederek köpük
gibi olana kadar çırpmayı sürdürün. Krema sıkma torbasına
doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla büyük
bezeler sıkın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.
Fırından çıkarp soğumasını bekleyin. Labne peyniri ve kremayı
mikserle çırpın. Bezeler soğuyunca ikiye kesin. Bezelerin alt
parçalarının üzerine peynirli krema ve küçük parçalar
şeklinde kesilmiş çilekleri paylaştırın. Çileklerin üzerin
Antep fırtığı serpin. Diğer beze parçasını üzerine kapatın.
Afiyet olsun.