Hamuru için
1 çay bardağı
ayçiçekyağı
1 çay bardağı süt
1 ad. yumurta
20 gr. yaş maya
600 gr. un
1 çay bardağı ılık su
tuz
İç harcı için
1 demet pazı
tuz, karabiber, zeytinyağı
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamaka için
malzemeleri bir kaba alarak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini
nemli bir bezle örterek 30 dak. dinlendirin. Daha önceden kıyılmış
pazıyı tuz ve karabiberle zeytinyağında soteleyin. Mayalanan
hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Üzerine
pazılı harçtan koyarak rulo haline getirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde
hazırlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.