Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr. tereyağı

İç harcı için
250 gr. beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Hazırlanışı
Tereyağı hariç bütün malzemeyi bir kapta yoğurun. Hamuru 20 dak. dinlendirin. Hamuru hafif unlayıp 50 cm. çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün. Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Peyniri ufalayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamuru 2 mm. kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Hamurdan küçük dikdörtgenler çıkarıp kenarlarına harçtan yayın ve üçgen şeklinde kapatın. Ayçiçeği yağında kızartın.
Afiyet olsun.


POPÜLER YAZILAR

ARŞİV