2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon
suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı
ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz
eksik su
Tuz
90 gr. tereyağı
İç harcı için
250 gr. beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Hazırlanışı
Tereyağı hariç bütün
malzemeyi bir kapta yoğurun. Hamuru 20 dak. dinlendirin. Hamuru
hafif unlayıp 50 cm. çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş
tereyağını her yerine sürün. Hamuru ikiye katlayın ve üzerini
nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Peyniri ufalayın ve
kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamuru 2 mm. kalınlığında
dikdörtgen şeklinde açın. Hamurdan küçük dikdörtgenler
çıkarıp kenarlarına harçtan yayın ve üçgen şeklinde kapatın.
Ayçiçeği yağında kızartın.
Afiyet olsun.